Počeo natječaj za najbolji crtež na temu zaštite djeteta na internetu

In Sve vijesti, Zanimljivosti by stankocerin

Dvomjesečna kampanja podizanja svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka s temom zaštite djece na internetu dio je ZOP 2019. Natječaj za izbor najboljeg crteža na ovu temu provodi organizacijski odbor ZOP 2019 u suradnji s Ministarstvom znanosti RH, a kulminacija te kampanje bit će upravo na Kongresu gdje će se predstaviti dječji crteži koji su osvojili najviše glasova. Cilj kampanje, u kojoj će sudjelovati djeca iz osnovnih škola, je potaknuti naše najmlađe na proaktivno razmišljanje o sigurnom korištenju interneta. Slike će se prikupljati u tijeku travnja, a glasovanje za najbolje slike će biti otvoreno sve do 23. svibnja.
U natječaju mogu sudjelovati sve osnovne škole, a želja nam je svakom djetetu koje dostavi svoj rad osigurati službenu majicu ovog natječaja. Prvih 1.000 majici već je osigurao Ostendo Consulting. Ovaj je natječaj samo početak uvođenja volonterskog programa edukacije najmlađih temeljenog na materijalima koje je uz pomoć Center for Cyber Safety and Educationizradio Jim Davis, autor poznatog lika Garfield.
Pozivamo sve društveno odgovorne organizacije da nam pomognu u dostizanju ovih vrijednih ciljeva. Više informacija dostupno je ovdje.